Friday, August 4, 2017

August 04, 2017

Europe 2017 - Day 4 Florence

Wednesday, August 2, 2017

August 02, 2017

Switzerland







There is snow on the Jungfraujoch all around year

Grindelwald
- hotel Spinne
- Jungfrau Lodge
- Hotel Fiescherblick

Wengen

Murren

Eurail Pass will cover as far as Interlaken OST only.

Trip to Jungfraujoch is very expensive and needs a full day

Kleine Scheidegg

August 02, 2017

Milan

Tuesday, August 1, 2017

August 01, 2017

Day 3 - Rome

Thursday, December 29, 2016

December 29, 2016

Europe Tour 2017

Alhamdulillah bulan Februari lepas aku dah berjaya melaksanakan misi Europe 2017. Ni kira perancangan aku secara solo dan kawan aku ikut aje. Kitorang pegi berdua beli tiket MAS masa promo bulan September 2016. Tiket ni pun aku beli masa MAS tengah countdown lagi 2 - 3 jam nak tutup promo. So dapat tiket pegi balik KLIA - London berharga RM1,927.90/pax.

Masa beli tiket tu tak decide lagi nak London berapa lama tapi memang dah plan nak pegi Switzerland. Tahun 2004 aku dah pegi Swiss dari Frankfurt, kira pi balik hari arr, pi malam, siang jalan2 pastu malamnya balik semula naik bas. Memang aku sukalah Swiss makanya kembaraan kali ni memang aku nak fokus kat Swiss. Jenuh la aku menggodek blog dan baca forum nak survey tempat2 menarik untuk dilawati.


 Heathrow airport is 15 mile west of central london

www.heathrowexpress.com
Heathrow airport to London Paddington
25 pound/single
Paddington station is close to Hyde Park and Oxford Street. From Paddington you can catch trains to the West, South-West and south Wales, or take London Underground's District, Circle, Bakerloo or Hammersmith & City lines.

A pay-as-you-go adult fare is £1.50 with an Oyster, Visitor Oyster or contactless payment card (UK-issued)



 
gygkgh



 


hhh

Main Menu Bar